okulistik-giris-ekrani

Özel AY Koleji, Beyazıt Devlet Kütüphanesi & Sahaflar Çarşısı Gezisi

18 Mayıs Cuma günü 09.00-12.00 saatleri arasında 5. Sınıflarımızla Beyazıt Kütüphanesinde hem tarih hem de zengin kitap kültürü ile tanıştık.
Gezimiz, Özel AY Okulu 5. sınıflarımız ile Türkçe ders kitabında yer alan “Okuma Kültürü” teması kazanımlarını pekiştirmeyi hedeflemektedir.

Kurumda görevli kütüphanecilerden Gamze Hanımın rehberliğinde öncelikle kütüphanenin genel tanıtımını dinledik.
Gönüllülük esası ile okuma odalarında, görme engelli vatandaşlarımız için kitap okuyup, bunları kaydedebileceğimizi öğrendik. Bu şekilde görme engelli bir bireyin de kütüphaneden yararlanabildiğini keşfettik.

Kitapların kataloglama ve sınıflama işlemlerinin yapıldığı Teknik Hizmetler Birimi ile devam eden turumuzda, kütüphanenin deposuna da göz attık. Depoda kitapların kullanıcılara ulaşmasını sağlayan asansörleri, havalandırma sistemini inceledik. Ardından okuyucu salonuna geçerek, eski uygulamalardan kalma kart katalogları inceledik.
Turumuzu, kütüphane otomasyon sisteminden bir kitap taraması yapıp “Kitap Katalog Fişi” alarak tamamladık. Bu fişi, kütüphaneciye götürerek kitabı ödünç alabileceğimizi deneyimledik.

Tarihi Sahaflar Çarşısı’nı gezdik ve İbrahim Müteferrika heykeli ile hatıra fotoğraflarımızı çektirmeyi unutmadık.
Özel AY Okulu öğrencileri olarak; kütüphanelerin önemini bir kez daha hatırladığımız, Beyazıt’ın tarihi havasını soluduğumuz, eğlenip öğrendiğimiz bu keyifli gezide, farklı kütüphaneleri de görmek ve tanımak istemenin heyecanıyla gezimizi sonlandırdık.