TÜRKİYE’DE BİR İLK: AY KOLEJİ “AİLEDE FİNLANDİYA MODELİ NASIL OLUR” SÖYLEŞİSİNDE; “ÖZEL AY KOLEJİNİN FELSEFESİ” VE “BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE ADLI KİTABIN FELSEFESİ” ORTAK AKILDA BULUŞTU.

Finlandiya’nın kalkınma modelini tema olarak alan, ATATÜRK’ün ders kitabı olarak okutulmasını önerdiği; “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” adlı kitabı bir zamanlar başucu kitabı olarak okuyanların çok sayıda olduğunu biliyoruz.

Kurucumuz Seadet BADEM uluslararası düzeyde vizyoner yaklaşımı ile“Okulumuz; tüm paydaşlar için – öğrenciler, öğretmenler, görevliler ve veliler- için bir akademidir.  Finlandiya örneğindeki gibi eğitimde kalkınmanın temeli okul ve ailenin güçlü işbirliğine ve ortak dil oluşturulmasına dayanır,” diye okulun açıldığı ilk günden beri her ortamda dile getirmektedir. Bu bağlamda; Özel AY Kolejinin felsefesi ve “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” adlı kitabın felsefesi ortak akılda buluştu.

“Beyaz Zambaklar Ülkesinde” adlı kitabın basımı, Özel AY Okullarının katkısı ile Epsilon yayınevi tarafından gerçekleştirildi ve 1 Ekim 2019 da raflarda yerini aldı. Yeni baskının önsözünü, AY Kolejliler kaleme aldı. Felsefe Üstadı Sadık USTA tarafından kaleme alınan sunuşunda okulumuzun bu konudaki felsefesine yer verilmiştir. Bu pazar günü Felsefe Üstadı Sadık USTA’nınÖzel AY Kolejinde yaptığı söyleşide; kitaptan kesitler sunulmuş ve birlikte kalkınmanın önemine değinilmiştir.

Biz, AY Ailesi, güçlü bir aileyiz. Vicdanlı, erdemli, dürüst, çalışkan ve mutlu, 21. Yüzyıl becerileri ile geliştirilmiş bir nesil yetiştirip, Türkiye Cumhuriyetini gelişmiş medeniyetler seviyesinde bir ülke olmasına her zaman odaklanacağız.

Comments are closed.