okulistik-giris-ekrani

akademik-basari-yonelim-projesi-kapak

ÖZEL AY EĞİTİM KURUMLARINDA “AKADEMİK BAŞARI YÖNELİM PROJESİ” İŞ BAŞINDA

AY Ortaokulu öğrencileri birincisi yapılan Türkiye geneli deneme sınavında başarıları ile ön plana çıktılar/ dikkat çektiler/göz doldurdular/ takdir topladılar.

Akademik Başarı Yönelim Projesi

Öğrencilerimizin Türkiye genelindeki yaşıtları arasındaki akademik durumunu tespit edip geliştirmek amacıyla yürürlüğe koyduğumuz “ AY KOLEJİ AKADEMİK BAŞARI YÖNELİM PROJESİ “ gereğince Özel AY Ortaokulu öğrencileri Türkiye geneli deneme sınavlarının birincisine Ekim ayında girdiler. Bu sınav sonucuna göre öğrencilerimiz tüm sınıflarda, TÜM DERSLERDE İLÇE BİRİNCİSİ oldular. Türkiye genelinde Akademik başarıda iddialı yaklaşık 900 okuldan iddialı öğrencilerin katıldığı, ulusal sınavlara en yakın sonuçları veren bu sınavda birçok öğrencimiz de elde ettikleri yüzdelik dilimlerle şimdiden MEB merkezi sınavlarında çok iyi sonuçlara ulaşacaklarının müjdesini verdiler.

Akademik başarı için bilimsel bir yöntem oluşturma adına 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Özel AY Eğitim Kurumlarında AKADEMİK BAŞARI YÖNELİM PROJESİ ülkenin önde gelen ölçme değerlendirme uzmanlarından Harun KARATOSUN’ un Ortaokul ve Lise Müdürü olarak atanmasıyla oluşturuldu ve başlatıldı. Bu anlamlı buluşma, girilen ilk sınav sonuçlarında ortaya çıkan başarılardan da anlaşıldığı gibi, okulumuz öğrencilerinin her birinin adım-adım gelişimine yol açacağının, okulu ve öğrencileri bütünsel olarak başarılara taşıyacağının habercisi oldu.

1 Kasım 2019 günü öğrencilerimizle konferans salonumuzda sınav sonuçları ve Türkiye geneli karşılaştırmalı istatistikler incelendi, kendilerine sınav karneleri verildi, iyileştirilecek kazanımlar ve yapılması gereken çalışmalar açıklandı. Başarının kalıcı olması için gayretli ve düzenli çalışmak gerektiği vurgulandı. Bu bilgilendirme toplantısında sadece birincilikleri ile öne çıkan öğrencilerimiz değil Hazır Bulunuşluk Sınavına göre ilerleme kaydeden öğrencilerimiz de İLERLEME Belgeleri ile ödüllendirildi. Öğrencilerimize Türkiye geneli yüzdeliklerini geliştirerek kendileri ile yarışma; öğrenmelerine sahip çıkıp yaşam boyu öğrenen bireyler olma konularında paylaşımlarda bulunuldu. 2 Kasım 2019 günü de Türkiye Geneli Deneme Sınavı sonuç istatistikleri velilerimizle paylaşıldı. BAŞARI Belgeleri ve İLERLEME belgesi alan öğrencilerimizin  bu belgeleri velilere teslim edildi. Törende velilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi. Velilerimiz, “Okulda başarı yönetiminde, matematik varsa başarı hep olur,” diye öngörülerini ve mutluluklarını dile getirdiler. Özel AY Kolejinde, başarı “Öğrencinin başladığı noktadan ileri gitmesi” olarak tanımlanmakta ve öğrencinin esas rakibinin kendisi olduğu vurgulanmaktadır. Bu toplantıyı katılımlarıyla güzelleştiren velilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Comments are closed.