Çağdaş Aydede Okulu

1998 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Özel Çağdaş Aydede Anaokulu 3 ile 6 yaş aralığındaki öğrencilere çok dilli okul öncesi eğitimi sunmaktadır.

Okulumuz kurulduğu ilk günden itibaren neredeyse değişmeyen oturmuş eğitmen kadrosu sayesinde 23 yıllık okul öncesi eğitim tecrübesini her yıl bir sonraki mezunlarına aktarmaktadır.  Milli Eğitim Bakanlığı anaokulu müfredatına ek olarak okulumuz IB PYP Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar eğitim programını uygulamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz sorgulayan, disiplinler arası bağlantı kurabilen, çözüm odaklı, iletişim becerisi güçlü birer birey olarak yetişirler. Gelecek kademelerde yüksek akademik başarı ancak okul öncesi dönemde ilkokul hazırlık kazanımları tamamlanarak ve okul olgunluğu kazanılarak elde edilir. Bu nedenle çocuklarımızın zihinsel gelişimleri düzenli tarama testleri aracılığıyla, uzman psikolojik danışman ve pedagog eşliğinde takip edilir.

Öğrencilerimizin akademik hayatın ilk adımı olan ilkokul derslerine hazırlık amacıyla alanlarında uzman branş öğretmenleri eşliğinde ilkokul hazırlık dersleri verilmektedir. Tüm bunlara ek olarak güçlü eğitim programımız içerisinde;

• Nitelikli İngilizce öğretmenleri tarafından haftada 5 saat İngilizce dil dersi,
  • Drama öğretmenimiz tarafından yaratıcı drama dersleri,
  • Beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından verilen jimnastik ve yoga dersleri gibi spor dersleri,
  • Okulumuz bünyesinde bulunan olimpik yüzme havuzumuzda verilen profesyonel yüzme dersleri,
  • Kütüphane öğretmenimiz eşliğinde tamamı çocuk kitaplarından oluşan zengin kurum kütüphanemizde hayal gücü ve anadil gelişim etkinliklerinin yanı sıra yazar buluşma günleri bulunmaktadır.

Yine her biri alanında uzman öğretmenleri tarafından planlanan ve uygulanan;

• Dans dersi,
  • Görsel sanatlar dersi,
  • Heykel ve seramik dersi,
  • Müzik dersi gibi sanat dersleri haftalık ders programımız içerisinde bulunan branş derslerimizdendir.

Ayrıca okulumuzda bulunan yemekhane, derslikler, bahçe, uyku odaları gibi tüm kullanım alanları güvenlik kameraları aracılığıyla 24 saat internet ortamında canlı olarak izlenebilmekte olup sürekli olarak kayıt altına alınmaktadır.